Bo grønt
En grønnere hverdag
Det der med bæredygtighed er vigtigt i Gødvad Enge, og naturen er noget, man passer godt på. Det gælder også regnvandet. Gødvad Enge er nemlig en bydel i vandbalance. Det betyder, at regnvand er noget, du har glæde af. Det siver ned i vejen og samles i vandbassiner, og undervejs kan det både bruges til havevanding og leg.

I Gødvad Enge kan du få solceller på taget, dyrke økologiske gulerødder i baghaven, plaske i din egen vandkasse og nyde duften af frugttræer, der blomstrer, og lyden af bier, der summer.
Hvorfor bæredygtigt?
Der er mange af os, der er ret gode til at fylde indkøbskurven med økologiske æg og danskproducerede grøntsager, slukke lyset efter os, så det ikke brænder unødigt og tage cyklen til arbejde i stedet for bilen.

Vi tager truslen om klimaforandringer alvorligt her i Danmark. Udsigten til forhøjede vandstande, øgede regnmængder, højere temperaturer mv. betyder, at der er mange ting i vores hverdag, vi i fremtiden skal gøre anderledes. Vi skal i højere grad til at leve bæredygtigt, og det er der mulighed for i Gødvad Enge.

En bæredygtig livsstil vil også komme naturen til gode. Naturen danner rammen om vores liv, og vi skal passe på den, for den kan ikke bare sådan lige erstattes. Det er der tænkt på i Gødvad Enge, hvor nye regnvandsløsninger sikrer, at den nære natur – her i blandt Nebel Bæk – ikke lider overlast.

Se vejledende plan over, hvordan vandet løber i Gødvad Enge

Læs mere i lokalplanen

 

 

Bæredygtighed i Gødvad Enge
Når du køber en grund i Gødvad Enge er der allerede gjort forskellige bæredygtige tiltag, som du får glæde af. Der er tænkt i regnvandsløsninger, der etableres miljøstationer til affald og fælles bilvaskepladser, hvor det beskidte vaskevand ledes til kloakken, så det ikke ender i regnbedene.

Læs mere om det kommende regnvandslaug her

Køber du en grund i Gødvad Enge, skal du også bidrage til områdets bæredygtige karakter ved at indarbejde en håndfuld bæredygtige løsninger i dit byggeprojekt. Løsningerne findes i alle størrelser og prisklasser; fra bærbuske i haven og vandgennemtrængelig belægning på terrassen til plus-energihuse med græs på taget og certificeringerne i orden.

Her på siden kan du få overblik over de mange bæredygtige løsninger, du kan vælge imellem samt teste, hvor klar du er til at gå i gang med at bygge i Gødvad Enge.
Er du klar til at bygge? Tjek det her
Hvis du vil bygge hus i Gødvad Enge, skal du vælge to af de følgende muligheder under hvert af de to punkter.
Byøkologi (sæt 2 krydser)
Regnvand (sæt 2 krydser)

 

Bo til leje og bo grønt
I Gødvad Enge bliver der plads til mellem 150 og 170 boliger. De 30 af dem er enfamilieshuse, hvor en familie køber en parcelhusgrund og bygger. Men langt hovedparten af boligerne, der kan bygges, er såkaldte ”klyngehuse” eller ”tæt-lav stangbebyggelse” og her har boligforeninger og andre investorer mulighed for at komme på banen.

Når boligforeninger eller andre investorer vælger at bygge i Gødvad Enge, skal der bygges grønt! Præcis som private bygeherrer skal boligforeninger og andre investorer vælge mellem en række bæredygtige tiltag, der strækker sig fra grønne facader til fritvoksende buske og vandgennemtrængelige belægninger. Du kan læse mere om mulighederne lige her

Alle de grønne valg, der træffes, får du som kommende lejer eller køber glæde af. Du kan med god samvittighed flytte ind i Gødvad Enge, hvor du som kommende lejer eller køber får en grønnere hverdag foræret.

Her på siden vil vi løbende holde dig opdateret på opførelsen af klyngehuse og tæt-lav stangbebyggelse – uanset om det bliver i ejer- eller lejerregi.

 

Boligforening vil bygge grønt i Silkeborg

Se billede
læs mere...

Unikke grønne løsninger
Som det første bæredygtige boligområde i Silkeborg Kommune har Gødvad Enge fra starten været et visionært projekt. En række lokale og regionale virksomheder har fra starten delt de bæredygtige visioner og bidraget med gode idéer og nye løsninger, som du som husbygger og kommende beboer i Gødvad Enge kan få glæde af.

Sammen med Silkeborg Forsyning, Ferskvandscentret og kommunen tog virksomhederne hul på innovationsarbejdet i november 2013. Arbejdet kredsede om, hvordan man i Gødvad Enge kunne håndtere regnvandet på nye og smartere måder med fokus på genanvendelse, naturbeskyttelse og klimatilpasning.

Det er på grund af dette innovationssamarbejde, at der bl.a. kommer vandgennemtrængelig belægning på mange af vejene i Gødvad Enge, og ti familier er så heldige at kunne købe en grund med indbygget vandbassin, der kan bruges til havevanding, leg og meget andet.

 

Inspiration til bæredygtige løsninger

 

Naturen i Gødvad Enge
Gødvad Enge er smukt beliggende i den nordlige ende af Silkeborg – tæt på både by og motorvej og lige midt i naturen. Den 30 hektar store udstykning afgrænses mod nord af et fint dalstrøg, mens den mod syd har forbindelse til resten af Gødvad og Silkeborg by. Placeringen betyder, at Gødvad Enge ligger med udsigt til brede engarealer og højtragende nåletræer, mens Nebel Bæk slanger sig nordøst for udstykningen.

Som kommende beboer i Gødvad Enge får du adgang til en varieret natur, der rummer spændende oplevelsesmuligheder for både store og små. Ungerne kan tage på haletussejagt i vandhuller og bæk, de nære engarealer kan indrettes til græsning for får eller køer, og der er gode muligheder for at få fart under kælken, når snevejret kommer.
Find de skønneste steder i naturen
Gå på opdagelse i kortet og se hvilke muligheder naturen i og omkring Gødvad Enge rummer for dig og din familie.
Inspiration til oplevelser i naturen